Jeśli musisz opuścić pojazd, możesz wstrzymać przejazd na maksymalnie 30 minut. Spowoduje to zablokowanie pojazdu, aby inne osoby nie mogły z niego korzystać. Obecnie nie oferujemy możliwości wstrzymywania przejazdu grupowego.
Po wstrzymaniu przejazdu opłaty będą nadal naliczane. Cena wstrzymania jest wyświetlana po dotknięciu przycisku wstrzymania podczas przejazdu.
Jak wstrzymać przejazd
- Otwórz aplikację Lime.
- Dotknij przycisku wstrzymania i postępuj zgodnie z instrukcjami, aby wstrzymać przejazd.
- Aby wznowić przejazd, dotknij opcji Wznów przejazd.
W pojazdach, w których dostępne są kaski, podczas wstrzymywania przejazdu może pojawić się prośba o zabezpieczenie kasku.